Burse private pentru studenții Universității din Oradea

Universitatea din Oradea, în parteneriat cu Transilvania IT Cluster, anunță lansarea proiectului „Dezvoltarea de stagii de practică adaptate pieței muncii destinate studenților din domeniile de studii inginerești ale Universității din Oradea”. Valoarea proiectului este de aproape 5.000.000 de lei, iar în cadrul său, unii dintre studenți vor primi burse de câte 500 de lei.

Pentru că studenții își doresc mai multe activități practice în pregătirea lor, acest proiect susține stagiile de practică în activitatea productivă a firmelor. În proiect vor fi implicați minim 15 angajatori din Bihor.

Totodată, proiectul își propune să ofere studenților o experiență educațională modernă și relevantă, prin organizarea a 14 workshop-uri axate pe antreprenoriat, economie circulară, competențe digitale și verzi, inovație și design thinking, desfășurate inclusiv în campusul Gaudeamus de la Stâna de Vale. De asemenea, facilitează integrarea pe piața muncii prin stagii de practică pentru 260 de studenți, fiecare beneficiind de 90 de ore de activitate de practică în firme, activități care vor fi susținute financiar prin proiect cu o bursă de 500 de lei.

În plus, proiectul va analiza cerințele angajatorilor pentru a adapta curricula universitară la realitățile economice actuale și va asigura un management eficient, monitorizând constant activitățile și impactul acestora.

„Acest proiect reprezintă un pas esențial în direcția modernizării educației inginerești și a corelării acesteia cu cerințele actuale ale pieței muncii. Ne dorim ca studenții Universității din Oradea să fie cât mai bine pregătiți pentru viitor, iar colaborarea cu mediul economic este cheia succesului”, a declarat Delia Pop, manager proiect.

„Prin acest proiect, ne dorim să creăm o punte reală între mediul academic și industrie. Studenții vor avea acces la competențe actuale, cerute pe piața muncii, și vor putea experimenta direct provocările și oportunitățile din domeniile inginerești. Investim în viitorul lor, oferindu-le instrumentele necesare pentru a deveni inovatori și profesioniști de succes”, a declarat Andrea Pop, manager Transilvania IT Cluster Oradea.

Beneficiarii proiectului

Proiectul se adresează studenților din domeniile inginerești ai Universității din Oradea, în special celor de la:

Facultatea de Inginerie Managerială și Tehnologică
Facultatea de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației
Facultatea de Protecția Mediului

Impact și rezultate așteptate:

  • 208 studenți vor participa la activități educaționale pentru dezvoltarea competențelor transversale.
  • 260 studenți vor finaliza cu succes stagiile de practică.
  • Minim 15 angajatori vor încheia parteneriate pentru sprijinirea studenților.
  • Un studiu de specialitate va analiza competențele necesare pe piața muncii și va contribui la îmbunătățirea curriculelor academice.

Proiectul este finanțat prin Apelul PEO/71/PEO_P7/OP4/ESO4.5/PEO_A49 și are o valoare totală de 4.805.434,71 RON, din care contribuția UE este de 4.741.377,33 RON.

Universitatea din Oradea a fost înființată în 1990, însă tradiția învățământului superior din Oradea datează încă din 1780, când a fost înființată prima instituție de învățământ superior din zonă. De-a lungul anilor, universitatea a crescut și s-a dezvoltat, ajungând să ofere programe de studiu în diverse domenii și atrăgând studenți din întreaga țară și din străinătate.

Facultăți și programe de Studii

Universitatea din Oradea oferă o gamă variată de programe de studii la nivel de licență, masterat și doctorat, acoperind domenii precum:

  • Științe exacte și inginerești
  • Științe economice
  • Științe sociale și umaniste
  • Medicină și farmacie
  • Științe ale educației și psihologie
  • Arte și design
  • Științe juridice

Facultățile universității sunt dotate cu laboratoare moderne, biblioteci și centre de cercetare, ce oferă studenților oportunități de a se implica în activități practice și de cercetare.

Citiți și:

Laureați ai bursei „Moștenitorii României muzicale” susțin un concert la Filarmonica „Transilvania”

Bursele Roberto Rocca: 40 de studenți au fost premiați – Află despre ce sumă este vorba

Related posts

Leave a Comment